Restaurant Week trwał od 12 października do 13 listopada – jesienna odsłona była pod hasłem #FoodLooksGood. W festiwalu brało udział choroszczańskie Bistro Talerz Smaku. Rezerwacji można było dokonywać na specjalnej stronie, Talerz Smaku na tą okazję przygotował specjalne menu w dwóch opcjach , składało się ono z przystawki, dania głównego, deseru oraz koktajlu powitalnego od partnerów festiwalu.
Dzisiaj ogłoszono wyniki i Talerz Smaku zajął znakomite III miejsce w okręgu białostockim, tuż za Koku Sushi (I miejsce) i Kwestią Czasu (II miejsce). Serdeczne gratulacje dla szefa kuchni Artura Lenczewskiego i całej załogi Bistro. Kolejna odsłona festiwalu wiosną 2023 roku!
fot. FB Talerz Smaku
Menu A TALERZ SMAKU
Przystawka:
Marynowany śledź, zielona czubryca, piklowany ogórek, burak, jajko, koperkowy majonez
Danie główne:
Filet sandacza, duet puree, czarna soczewica, żółta marchew
Deser:
Sernik bakaliowy, żel truskawkowy, czekoladowa granola
Menu B TALERZ SMAKU
Przystawka:
Kaczka, rukola, różowy imbir, suszony pomidor, żel limonkowy
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa, puree z batata, pierożki z buraka, sos z czosnku niedźwiedziego
Deser:
Gorące śliwki, kawa, lody jogurtowo – śliwkowe, kruszonka bezowa