Talerz Smaku na podium Restaurant Week!

Restaurant Week trwał od 12 października do 13 listopada – jesienna odsłona była pod hasłem #FoodLooksGood. W festiwalu brało udział choroszczańskie Bistro Talerz Smaku. Rezerwacji można było dokonywać na specjalnej stronie, Talerz Smaku na tą okazję przygotował specjalne menu w dwóch opcjach , składało się ono z przystawki, dania głównego, deseru oraz koktajlu powitalnego od partnerów festiwalu.

Dzisiaj ogłoszono wyniki i Talerz Smaku zajął znakomite III miejsce w okręgu białostockim, tuż za Koku Sushi (I miejsce) i Kwestią Czasu (II miejsce). Serdeczne gratulacje dla szefa kuchni Artura Lenczewskiego i całej załogi Bistro. Kolejna odsłona festiwalu wiosną 2023 roku!


fot. FB Talerz Smaku

Menu A TALERZ SMAKU

Przystawka:
Marynowany śledź, zielona czubryca, piklowany ogórek, burak, jajko, koperkowy majonez

Danie główne:
Filet sandacza, duet puree, czarna soczewica, żółta marchew

Deser:
Sernik bakaliowy, żel truskawkowy, czekoladowa granola

Menu B TALERZ SMAKU

Przystawka:
Kaczka, rukola, różowy imbir, suszony pomidor, żel limonkowy

Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa, puree z batata, pierożki z buraka, sos z czosnku niedźwiedziego

Deser:
Gorące śliwki, kawa, lody jogurtowo – śliwkowe, kruszonka bezowa

Dodaj komentarz