Restaurant Week w Talerzu Smaku

Choroszczańskie Bistro „Talerz Smaku” po raz kolejny bierze udział w festiwalu Restaurant Week – wiosenna odsłona jest promowana hasłem #FoodSoundsGood. Przypominamy, że w edycji jesiennej Bistro Talerz Smaku zajęło znakomite 3 miejsce w województwie podlaskim! Restaurant Week trwa od 22 marca do 30 kwietnia.

Jeżeli jesteście zainteresowani udziałem w tym wydarzeniu kulinarnym, rezerwacji możecie dokonać na stronie www.restaurantweek.pl

To wspaniała okazja by zapoznać się z Bistro Talerz Smaku i spróbować nowych smaków, przygotowanych specjalnie przez szefa kuchni Artura Lenczewskiego wraz z załogą! 

Menu A

Przystawka:
KREM Z BURAKA Z KANIEROWANĄ PODLASKĄ RICOTTA, ESPUMĄ ŚMIETANOWĄ I KOMPRESOWANĄ GRUSZKĄ

Danie główne:
SANDACZ NA PARZE Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, MARYNOWANYMI WARZYWAMI I SOSEM Z ROKITNIKA

Deser:
TARTA JAGODOWA
(bezglutenowo-wegańska)

Menu B

Przystawka:
PRALINA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ W OTOCZCE CHRZANOWEJ NA SOSIE ŻURAWINOWYM

Danie główne:
INDYK FASZEROWANY SZPINAKIEM Z SOSEM SZAFRANOWYM NA PLACUSZKACH ZIEMNIACZANYCH Z KALAFIOREM PIECZONYM

Deser:
SZARLOTKA Z SOSEM CYNAMONOWYM (bezglutenowo-wegańska)

Na wszystkich będzie też czekał koktajl powitalny od partnerów Festiwalu w prezencie! Zapraszamy do zapisów!

Cena zestawu to  69 zł (-15 zł rabat z Visa) + plus opłata rezerwacyjna. 




Fot: Talerz Smaku, Artur Lenczewski

Dodaj komentarz