Choroszczańskie Bistro „Talerz Smaku” po raz kolejny bierze udział w festiwalu Restaurant Week – wiosenna odsłona jest promowana hasłem #FoodSoundsGood. Przypominamy, że w edycji jesiennej Bistro Talerz Smaku zajęło znakomite 3 miejsce w województwie podlaskim! Restaurant Week trwa od 22 marca do 30 kwietnia.
Jeżeli jesteście zainteresowani udziałem w tym wydarzeniu kulinarnym, rezerwacji możecie dokonać na stronie www.restaurantweek.pl
To wspaniała okazja by zapoznać się z Bistro Talerz Smaku i spróbować nowych smaków, przygotowanych specjalnie przez szefa kuchni Artura Lenczewskiego wraz z załogą!
Menu A
Przystawka:
KREM Z BURAKA Z KANIEROWANĄ PODLASKĄ RICOTTA, ESPUMĄ ŚMIETANOWĄ I KOMPRESOWANĄ GRUSZKĄ
Danie główne:
SANDACZ NA PARZE Z KOMOSĄ RYŻOWĄ, MARYNOWANYMI WARZYWAMI I SOSEM Z ROKITNIKA
Deser:
TARTA JAGODOWA
(bezglutenowo-wegańska)
Menu B
Przystawka:
PRALINA Z WĄTRÓBKI DROBIOWEJ W OTOCZCE CHRZANOWEJ NA SOSIE ŻURAWINOWYM
Danie główne:
INDYK FASZEROWANY SZPINAKIEM Z SOSEM SZAFRANOWYM NA PLACUSZKACH ZIEMNIACZANYCH Z KALAFIOREM PIECZONYM
Deser:
SZARLOTKA Z SOSEM CYNAMONOWYM (bezglutenowo-wegańska)
Fot: Talerz Smaku, Artur Lenczewski